Bokningsprocessen

Bokningsprocessen
 

Kontrollera flyg innan ni fyller i bokningsformuläret

Vänligen kontrollera att det finns flyg som passar er innan ni ber oss boka vandrings- eller cykelresan. Vill ni ha tips på flyg så hjälper vi gärna till. När ni har kontrollerat att det finns flyg och vill boka en av våra resor så fyller ni i bokningsformuläret invid specifik resa (boka-rutan). Vi rekommenderar genrellt att ni avvaktar med att boka flyg tills ni fått bokningen bekräftad från oss. 

Bekräftelse inom 2-7 dagar

När ni har skickat in bokningen så sätter vi igång att kontrollera tillgänglighet på boende och övrig service som ingår i den resa ni valt. Detta hantverk tar ca 2-7 arbetsdagar beroende på hur många boenden och övriga komponenter som ingår i resan. När er vandrings- eller cykelresa är bokad och klar skickar vi en bekräftelse till er och ni kan kontrollera att allt stämmer överens med era förväntningar innan ni betalar in anmälningsavgiften på 20 % av resans pris. 

Observera att för vissa resor behöver ni betala in anmälningsavgiften á 20% av resans pris innan vi påbörjar bokningsprocessen. Detta beror på att vissa hotell tar en avbokningskostnad om du inte väljer att fullfölja din bokning. Om bokningen bekräftas kommer ni mottaga en bokningsbekräftelse med information kring när resterande belopp ska betalas in, bokningen är då bindnande. Om vi inte kan bekräfta er bokning, eller behöver göra förändringar som ni inte accepterar, återbetalas anmälningsavgiften

Bokning med kort varsel

Vid bokning när det är mindre än 40 dagar innan avresa måste anmälningsavgiften á 20% av resans pris betalas innan vi påbörjar bokningsprocessen. Om vi sedan bekräfta resan så är bokningen bindande och direktbetalning av resterande summa gäller. Skulle vi inte kunna bekräfta bokningen så betalar vi tillbaka anmälningsavgiften. 

Varje resa är unik!

Ni kan påbörja er vandrings- eller cykelresa valfri veckodag. Varje vandrings- eller cykelresa som ni bokar genom TRAVL är på så sätt unik. Därför vet vi inte på förhand om det finns platser på ett visst datum för en viss resa utan vi måste kontrollera platstillgång vid varje enskild bokning.Att resa på egen hand
 

Charmigt boende
Boendet är oftast av typen 2**/3*** karaktärsboende. Det är mindre hotell, familjedrivna pensionat eller gårdar som är utvalda för sin charm, sin karaktär och sitt läge. I vissa fall kan vi även erbjuda boutiqueboende för den som vill ha lite större bekvämlighet. Frukost ingår och ibland även andra måltider.

Bagagetransporter
Bagagetransporterna är en väsentlig del av en vandringsresa på egen hand. När du byter boende lämnar du ditt huvudbagage i receptionen innan du ger dig av på din dagsetapp som du lämpligen gör med en lättare dagsryggsäck. När du kommer fram till ditt nya boende väntar ditt bagage återigen på dig.
1 väska/person.

Roadbook, kartor och 24 timmars telefonservice
En roadbook på engelska med detaljerade vandringsbeskrivningar och praktisk information ingår tillsammans med en markerad vandringskarta. Observera att roadbook och kartor kan tillhandahållas i fysisk eller digital form, ibland både och. Skulle det dyka upp några frågor eller att ni behöver hjälp av annat slag så finns vår lokala arrangör tillhands via ett telefonnummer som alltid går att nå.

Valfri startdag
De flesta av våra resor kan du påbörja valfri veckodag så du har full flexibilitet att välja vilken dag du vill ha som ankomstdag. Transporten till och från vandringsdestinationen ingår inte. Väljer du att flyga så bokar du flyget själv men vi hjälper dig gärna med tips och råd. Detsamma gäller transporten till och från första och sista hotellet som kan ske med lokaltransport, tåg eller buss, hyrbil eller privat transfer. Mer information hittar du under varje resa.

Varje resa är unik
Resplanerna är designade och väl beprövade av våra lokala arrangörer i varje land. De lägger största vikt vid att utforma en variationsrik resa där du får se och uppleva välkända ställen och leder i den region du vandrar i samtidigt som de också tar dig på stigar en bit bortom allfarvägarna.

Störst urval!
Vi erbjuder resorna i utvalda länder och regioner i Europa. Vi använder oss av lokala specialarrangörer och samarbetspartners i varje region som med sin lokala expertis och känsla kompletterar vår egen kunskap och erfarenhet.