Information om Coronaviruset

Res tryggt med TRAVL

Känner du att reslusten är större än någonsin, men känner osäkerhet kring vad som kommer hända under pandemin? 
Vi får just nu många frågor kring detta och har därför sammanfattat några av de  viktigaste svaren på de vanligaste frågorna.

Än så länge är det tidigt att säga vilka reseråd och eventuella restriktioner som kommer att gälla i sommar för våra resmål, eller vilka länder inom EU som kommer vara tillåtna att besöka. Men väljer du att boka med oss ska du kunna känna dig trygg.

Vi följer alltid paketreselagen som ger trygghet till alla som bokat en paketresa. Utöver det har vi infört flexibla om- och avbokningsvillkor, läs mer om detta nedan.

Nu kan du enkelt ladda ner ditt digitala vaccinpass.  Detta kommer förenkla resandet och ska tas med på resan för att styrka sin vaccination vid gränskontroller. Viktigt att man alltid kollar upp reglerna som gäller för det land man ska resa till. Vi rekommenderar att man löpande uppdaterar sig om reglerna på Sweden Abroad då de kan ändras.

Ladda ner vaccinationspass innan ni ska ut och resa. 

Paketreselagen ger dig trygghet
 

Om gränserna stängs, eller om UD skulle avråda mot resor, kommer vi återbetala dig inbetalt belopp. Detta gäller fram till avresan. Läs mer här.

Vanliga frågor


Kan jag verkligen resa just nu?
Absolut! Vanligast är att du måste skaffa ett PCR test 48 till 72 timmar innan avresa, beroende på vilket land du vill besöka. Du kommer även behöva resa med munskydd, då många länder kräver det, speciellt om reser med buss eller tåg. Kontakta oss så berättar vi mer om just vilka restriktioner som gäller på just det landet du vill resa till.

Vad händer om landet som du ska resa till stänger sina gränser?
Detta räknas som en väsentlig ändring av er resa, och vi kommer återbetala er inbetalt belopp för paketet bokat via oss TRAVL. Kostnader för bokade transporter få ni ta vidare med den leverantör ni valt att boka med.  

Finns det risk för att jag hamnar i karantän?
Skulle din destination införa karantänskrav under din bokade resa så räknas även det som en väsentlig ändring av din resa och vi återbetalar ditt inbetalade belopp. Just nu har varken Sverige eller andra länder i Europa karantänsregler vad gäller in- respektive utresa. Däremot få är det flera länder i europa som kräver PCR test för att få komma in i landet. Lär mer information vad som gäller för respektive land. 

Vad händer om jag blir sjuk på min resedestination?
Sjukdomar täcks i regel alltid av din reseförsäkring. Vi rekommenderar att du tar kontakt med ditt försäkringsbolag innan avresa. Där kan du ställa frågor om vad som gäller för dig kring Covid-19 under resan. Meddela alltid ditt boende där du bor så fort du visar symptom, så kommer de ge instruktioner om de lokala riktlinjerna.

Kan man köpa avbeställningsskydd via TRAVL?
Avbeställningsförsäkring (avbeställningsskydd) ingår inte i paketresan, och går inte att köpa via TRAVL.  Önskar du köpa avbeställningsförsäkring rekomenderar vi Gouda Reseförsäkringar. Kostnaden för en avbeställningsförsäkring inklusive förlorat syfte med resan är 6 % av resans pris. Du kan välja att räkna in priset för flygbiljetterna i försäkringsbeloppet, även då du köper dessa själv. Observera att en avbeställningsförsäkring skall tecknas och betalas i samband med inbetalning av anmälningsavgiften.

Finns det risk att TRAVL Resor går i konkurs?
Vi har en god och stabil ekonomi, och det finns inget hot av konkurs i nuläget. Skulle det värsta hända är ni skyddade av resegarantifonden, eftersom vi har ställt resegarantier med Kammarkollegiet

Läs mer:
UD - Utrikes­departementet
Folkhälsomyndigheten